سه‌شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۳
سکوت در برابر فساد، جامعه را به نابودی می‌کشاند

حوزه / حجت‌الاسلام عالی‌پور گفت: سکوت در برابر انحرافات اجتماعی و اقتصادی نه‌تنها به گسترش فساد می‌انجامد، بلکه سرانجام جامعه را به سمت نابودی و فروپاشی سوق می‌دهد.

حجت‌الاسلام مرتضی عالی‌پور، از اساتید حوزه علمیه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در ساری به بررسی مبانی مسئولیت ‌پذیری اجتماعی در قبال فساد پرداخت.

وی با اشاره به نظریه‌های مختلف درباره ماهیت زندگی اجتماعی انسان، اظهار داشت: بر اساس نگاهی که از آموزه‌های دینی استنباط می‌شود، انسان فطرتاً موجودی اجتماعی است و افراد جامعه همانند اعضای یک پیکر واحد تلقی می‌شوند که نیازهای یکدیگر را برطرف می‌کنند.

استاد حوزه علمیه با تشبیه جامعه به یک بدن، یادآور شد: همان‌طور که در یک بدن، اعضای اصلی و فرعی هرکدام وظیفه‌ای خاص دارند، در جامعه نیز رهبری نیازمند تدبیر و شناخت مصالح و مفاسد است و نمی‌توان آن را به هرکس سپرد. تفاوت بین رهبری آگاه و مصلح با حاکمی فاسد و قدرت‌طلب، تفاوتی بنیادین است.

حجت‌الاسلام عالی‌پور، مسئولیت همگانی در برابر فساد را یادآور شد و تأکید کرد: زمانی که ساختارهای اجتماعی و اقتصادی دچار انحراف شود، مانند غده‌ای سرطانی است که اگر مهار نشود، تمام پیکره جامعه را فرا می‌گیرد.

وی ادامه داد: در چنین شرایطی، همه اعضای جامعه در برابر این انحراف مسئول هستند. قیام در برابر فساد، وظیفه‌ای همگانی است و سکوت در برابر آن، به نابودی جامعه می‌انجامد.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha